Rodbehandling

Derfor kan du få brug for en rodbehandling

Oplever du smerter i tænderne, kan det være fordi du har behov for en rodbehandling i din tand. Dette behov opstår ofte på grund af betændelse i tandnerven som følge af et hul i tanden og bakterier, der generer nerven. Afhængigt af graden af betændelse og smerte samt tandens alder og tilstand, findes der forskellige former for rodbehandling. Her fjernes hele eller en del af den ramte nerve, så tanden igen kan blive rask. Tandlæge Vibeke Andersen i Holbæk kan udføre en rodbehandling og hjælpe dig af med smerten i dine tænder.

 

Årsager til rodbehandling

Der er forskellige symptomer, der kan indikere, at du har brug for en rodbehandling. Det gælder eksempelvis følgende:

  • Tandpine, der kan komme til udtryk på forskellige måder, for eksempel ved smerte i nabotænderne, i øret eller i kæbehulen.
  • Hovedpine
  • Ofte kan smerte opleves ved kulde og varme.

Oplever du et eller flere af disse symptomer, bør du kontakte din tandlæge.

 

Sådan foregår en rodbehandling

En rodbehandling foregår således, at tanden bedøves, hvorefter den lukkes op ned til nerven. De ramte rodkomponenter fjernes og udrenses for at fjerne bakterier. Hulrummet efter behandlingen fyldes med fyldningsmateriale, hvorefter det forsegles, og der lægges en fyldning i tanden. Der kan opstå forbigående smerter i nogle dage efter behandlingen. Hvis du oplever voldsomme smerter, bør du kontakte din tandlæge.

Du er altid velkommen til at ringe til os hos Tandlæge Vibeke Andersen på telefonnummer 59 43 08 85, hvis du er i tvivl om behandlingen eller ønsker at høre mere.